Åh, så nordisk!

Ivan Andersen: 'New nordic Nature VI (Fjerdingvej)', 2015

Ivan Andersen: ‘New nordic Nature VI (Fjerdingvej)’, 2015

Ivan Andersen har arbejdet et par år på og med serien ’New Nordic Nature’, hvor titlen skal ses som en ironisk kommentar, dels til den hype, der er omkring alt nordisk i disse år, dels til de strategier, der tages i brug, når kunst skal markedsføres.

Landskabsmaleriet er ellers en klassisk og velkendt genre, men ser man lidt nærmere efter, viser det sig, at Ivan Andersens malerier på væsentlige punkter bryder med traditionen. For det første er de malet med bl.a. spray og malerrulle, for det andet er motivet blevet manipuleret digitalt, før det kunne fungere som forlæg. Begge dele betyder, at ’New Nordic Nature VI (Fjerdingvej)’ tager sig meget forskelligt ud, alt efter hvilken afstand, man ser det fra.

Ivan Andersen er da også en kunstner, der udfordrer vores øjne – og dermed også vores forståelse af både billedet og den verden, vi befinder os i. Det er således karakteristisk for Andersen, at han på én gang skaber og nedbryder perspektivet i maleriet, samtidig med at han benytter sig af både genkendelig figuration og ren abstraktion. Men hos Andersen udelukker rette vinkler ikke ekspressivitet. I stedet opstår en synergi, der gør hans værker særdeles seværdige!

Ivan Andersen er født i 1968 og uddannet Det Kongelige Danske Kunstakademi 1999-2005. Han har solgt værker til bl.a. Arken (Ishøj) og Kunsten i Aalborg, udstillet i ind- og udland, ligesom han i 2012 stod for en stor udsmykning af metrohegnet på Enghave Plads. Udstillingen ‘New Nordic Nature, Havtorn og Ramsløg’ kan ses i Politiken Forhal til 12. oktober, 2015

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.