Assenholt tæmmer træet

Soren Assenholt 2Søren Assenholt: Out of Office: Ex Officio, Bendixen Contemporary Art, Palægade 5, København. Til 9. april, 2016

Selvom jeg ikke arbejder på et kontor, hvor hver medarbejder skal indskrives i et sindrigt system, så genkender jeg kun alt for godt følelsen i Søren Assenholts centrale installation ’Our Offices Have Hardwood Floors’: Hverdagen er i opløsning, det, der var fast, opløses ikke i luften, som Marx og Engels skrev, men synker ned og opsluges i underlaget.

Soren Assenholt 5Pludselig kan man ikke stole på noget, verden vender vrangen ud og man må følge med, så godt man nu kan. Det er foruroligende, men også sært fascinerende – og i Assenholts udgave er det også meget smukt, både udført og at opleve. For han kan forme træet på én gang overbevisende og helt vildt, håndfast og fantasifuldt, fremmedgørende og dog frygteligt velkendt.

Faktisk kender jeg også mere til de der medarbejdersystemer, end jeg troede. Kravet om forbedring, effektivisering og konstant ’selvudvikling’ hører ikke kun de åbne kontorlandskaber til. En af dem, der tydeligst har sagt fra overfor den slags systemer, er Svend Brinkmann, der da også er kommet med på udstillingen i form af et væghængt portræt.

Også Assenholt er klart på menneskets side, han holder med os, uden på nogen måde at udlevere eller se ned på den hårdtprøvede kontorarbejder. Og så har han det, i mine øjne, fornemme, kunstneriske mål, at nedbryde den berøringsangst, der findes overfor (samtids)kunst i alt for store dele af vores samfund.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer