Begær i billedform

katja-b-1Det er ikke en ubetinget behagelig oplevelse af blive konfronteret med Katja bjørns seneste videoværk, ‘Gargoyle Room’. Men kender man lidt til Bjørns kunstneriske produktion, kommer det ikke som den store overraskelse. Nyt er det til gengæld, at hun ikke selv optræder i værket, for gennem tiden har hun lagt krop til ikke så lidt i kunstens tjeneste. I stedet er det medlemmer af en swingerklub, der legemeliggør det begær, værket vil undersøge. Man skal dog ikke forvente sig noget nær porno af den grund, hvilket Bjørn understreger ved at iklæde samtlige deltagere hvidt undertøj. Alligevel kommer vi på voyeuristik vis langt længere ind i intimsfæren hos fremmede mennesker end de fleste er vant til – eller på nogen måde ønsker.

Samtidig kan man stille sig selv og hinanden spørgsmål om forholdet mellem sex og kærlighed, kropsidealer og sådan, som de fleste ser ud, for slet ikke at tale om, hvad vi skal stille op overfor andres syn på samme sag.

Katja Bjørn: ’Gargoyle Room’, V1 Gallery, Flæsketorvet 69, København V. Til 19. november, 2016 Se også, samme sted, Sara-Vide Ericsons udstilling ‘Dark White’, som du kan læse om her …

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer