Devantier på skovtur

Kristian Devantier: ‘Hygge i det grønne’, 2018

Påsken igennem kan man nå at se Kristian Devantiers fine og finurlige soloudstilling ‘Poserer i det grønne’ i Boulevard156, Strandboulevarden 156, København, hvor der er åbent hver dag kl. 13-17.

Og der er god grund til at slå et smut forbi Østerbro, for Devantier går Manet i bedene, når han med udgangspunkt i ‘Le Déjeuner sur l’herbe’ byder på sin helt egen frokost i det grønne!

Édouard Manet: ‘Le Déjeurner sur l’herbe’, 1862-1863

Kristian Devantier: ‘Kvinde på et tæppe. Guld’

Det er både morsomt og øjenåbnende at gå på opdagelse i Davantiers nye malerier, hvor man genfinder figurer, håndstillinger og små detaljer fra Manets verdensberømte værk. Derved kommer man i tanke om det oprindelige værk, samtidig med at man frydes over de nye versioner, hvor Devantier går til værks med saft, kraft og ikke så lidt nytænkning.

Se bare, hvordan den siddende kvinde er transformeret til skulptur i ‘Kvinde på et tæppe. Guld’, men stadig er så meget billede, at hendes venstre fodsål ligger som et selvstændigt element mellem bagdel og forreste fod!

Min personlige favorit er ‘I skovens dybe stille ro i det grønne’, hvor mændene på mærkværdig vis har fået rifler over skuldrene, mens vadsækken på en pind er kommet med (næsten!) direkte fra Manet. Og se så lige træerne! Her har Devantier ladet sit eget billedsprog få frit løb, så stammerne er serielt gengivet i striber og trækronerne former en selvstændig billedramme! Det er bare med at komme med på skovturen, når det er Kristian Devantier der inviterer!

Kristian Devantier: ‘I skovens stille dybe ro i det grønne’, 2018

Bookmark permalink.

Én Kommentar

  1. Pingback: Lær af London! – Trine Ross

Lukket for kommentarer