Fantatisk film af A.K. Dolven

Stillbillede fra A.K. Dolvens ‘Amazon’

A.K. Dolven, Galleri Bo Bjerggard, Flæsketorvet 85 A, København. Til 20. oktober, 2007. Fem hjerter

Det er en helt igennem stærk, smuk og indtrængende udstilling norske A.K. Dolven har lagt som et snit ned gennem Bo Bjerggards nye lokaler på Flæsketorvet. Alle tre film på udstillingen er rytmisk klippet, uden egentlig lyd, og de vises i hver sit aflukke – ved hjælp af super old school filmfremviser, koblet med en bevægelsessensor, der sætter filmfremvisningen i gang, så snart man nærmer sig apparatet. Første film er ganske kort og består af brudstykker af en bueskytte, der ved nærmere eftersyn viser sig kun at have et enkelt bryst. Titlen er ’Amazon’, men mennesket midt mellem mand og kvinde er sej, senet og stærk.

Næste film er mere abstrakt, selvom man sagtens kan se, at det er stofbaner der bevæger sig, som om de bliver syet sammen lige lidt udenfor billedet. Faktisk er associationen så stærk, at filmfremviseren pludselig lyder præcis som en symaskine! Og samtidig viser Dolven her, at abstraktionen, der så tit er blevet set som et maskulint udtryk, sagtens kan findes i forløbet af en helt traditionel kvindesysel.

Stillbillede fra A.K. Dolvens ‘What can I do for you’

Hvilket på smukkeste vis leder op til det sidste værk, hvor Dolven sætter sanselig trumf på under overskriften ’What can I do for you’. Svaret ser ud til at være en afvaskning af kønsorganerne, hvor der opstår en kollosal kontrast mellem kvindehånden, der fører en blød, hvid klud og mandens knitrende sorte kønshår. Det mandlige kønsorgan er så meget mere intimt i ikke-erigeret tilstand, og det slår næsten luften ud af brystet at følge filmen, for så tæt kommer man ellers kun på den man elsker.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.