Foredrag

– gallerivandringer, omvisninger og nu også rejser …

 

jeg taler ...Den 1. november er jeg at finde i Brønshøj Bibliotek, hvor jeg fra kl 19 fortæller om ‘Magthavernes Billeder’ – et foredrag du også kan opleve, hvis du er på dannelseskursus på Højskolen ved Flensborg Fjord 8. november.

Og 6. november holder jeg så foredrag fra kl. 18.30 om Olafur  Eliassons kunst – kom og hør med!

Min rejse til Firenze i oktober er desværre fuldstændig udsolgt, men satser på at komme afsted igen allerede i foråret, 2019.

Du finder detaljeret info om mine kunstrejser ved at klikke her …

 

Nedenfor finder du en fortegnelse over foredragsforslag, men jeg arrangerer selvfølgelig også gerne foredrag med emner efter ønske.

Foruden foredragene kan jeg tilbyde besøg på aktuelle museumsudstillinger, hvor vi vil se kærligt og kritisk på både historien og samtiden, mens mine gallerivandringer vil introducere dig og dine venner og/eller kolleger til en række gallerier og udstillingssteder i et givent område!

 

 

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Hvorfor kunst er så fantastisk!

Hvad er det egentlig, kunst kan? Det spørgsmål hører jeg ofte og her er mit svar!

Illustreret med værker af blandt andre Velázquez, Picasso, Frida Kahlo og Peter Holst Henckel, der viser, hvordan kunst kan være både en tidsmaskine, en fysisk oplevelse og/eller et politisk indspark.

 

 

 

 

Bharti Kher

Bharti Kher

Djævlen i detaljen

Her handler det om den slags værker, hvor man i særlig grad skal have øjnene med sig – for så ser man de detaljer, der virkelig betyder noget. Turen går fra 1600-tallet med kunstnere som Gijsprechts op til vores egen tid, hvor kunstnere fra ind- og udland leger med vores opfattelse.

 

 

 

 

Foredragsserien ‘Dansk samtidskunst I-IV’:

Interessen for dansk samtidskunst er eksploderet de seneste år, men hvem er det, alle taler om? I denne serie af foredrag skal vi se nærmere på forskellige grupperinger af unge kunstnere, fra de mest etablerede over de kommende kendte til dem, der arbejder med alternative materialer.  Vi kommer til at se en masse billeder, hvilket giver et glimrende indblik i samtidskunsten – også for dem, der ikke har kendskab til den på forhånd.

John Kørner 'Maria', 2011

John Kørner ‘Maria’, 2011

Dansk samtidskunst I: De etablerede

Her handler det om de unge kunstnere, der sætter dagsordenen, både i Danmark og internationalt: Olafur Eliasson, Tal R, John Kørner, Kathrine Ærtebjerg, Jesper Just og duoen Elmgreen & Dragset. Dette giver en god basis for videre udforskning af samtidskunsten.

 

 

 

Marie Irmgard

Marie Irmgard

Dansk samtidskunst II: De kommende kendte

 Deres navne er (endnu) ikke verdenskendte her i landet, men det kan godt gå hen og ændre sig fremover, for de unge kunstnere, vi ser nærmere på i dette foredrag, er godt på vej – nogle gange ikke mindst  i udlandet!

 

 

 

 

 

Lise Blomberg

Lise Blomberg

Dansk samtidskunst III: Generation 1975

De seneste år har naturen spillet en ny rolle i den helt unge, danske samtidskunst, efter at have været dømt ude som motiv i flere generationer. Men hvad er det, der karakteriserer de kunstnere, der alle er født midt i 1970’erne?

 

 

 

Papfar/Søren Behncke

Papfar/Søren Behncke

Dansk samtidskunst IV: Alternative materialer

Det er ikke så forfærdelig mange år siden, at keramik, papirklip og broderi var noget, der udelukkende hørte til kategorien for hobby. Men i dag gør en lang række kunstnere brug af alternative teknikker og materialer – med fantastiske resultater!

 

 

 

christiansen_storUdsmykningen af Amailenborg

Det var et kæmpe tilløbsstykke, da kronprinseparret fik danske samtidskunstnere til at udsmykke palæet på Amalienborg, men hvad karakteriserer de udvalgte kunstnere og hvordan har de løst opgaven?

 

 

Egill Jacobsen

Egill Jacobsen

Cobra

I dette foredrag handler det om, præcis hvad det er, der gjorde og gør Cobrakunsten så afgørende og anderledes. Vi kommer til at følge unge kunstnere som Asger Jorn, Ejler Bille og Egill Jacobsen op gennem 1930’erne, hvor fundamentet for deres fremtidige kunst blev grundlagt. Krigsårene bliver ikke mindre markante, men derefter følger den egentlige Cobratid – og ikke mindst de internationale gennembrud. Foredraget byder på mange billeder, personlige betragtninger og mulighed for at få svar på sine Cobraspørgsmål.

 

 

Jackson Pollock

Jackson Pollock

Cobra og abstrakt ekspressionisme/Asger Jorn og Jackson Pollock

Samtidig med, at en gruppe unge, europæiske kunstnere fandt sammen i Cobra, skete der noget på den anden side af Atlanten. Den amerikanske kunstretning, der tæller profiler som Jackson Pollock og Barnett Newman, er blevet kaldt “abstrakt ekspressionisme”, og i dette foredrag kigger på på, hvilke ligheder der findes mellem de to grupperinger. Foredraget bygger på min magisterafhandling, men alle kan følge med idet kunstnernes præsenteres grundigt, både i ord og billeder.

 

Peter Carlsen

Peter Carlsen

Politisk kunst: fra Cobra til i dag

Cobrakunsten har sat sine markante spor i dansk kunst, men ikke kun som kunstnerisk udtryk. Dette foredrag handler om det ofte oversete faktum, at Cobrakunsten i sin grundvold var meget politisk, og om hvordan dette forhold kan genfindes i samtidskunsten, ikke mindst sådan som den kommer til udtryk i værker af John Kørner, Peter Carlsen, Hanne G., Jakob S. Boeskov, Peter Holst Henckel og kunstnergruppen Superflex.

 

 

Foto: Emil Lyders

Foto: Emil Lyders

Jeg har lavet omvisninger på/i/for blandt andet: Statens Museum for Kunst, Nivaagaard Malerisamling, J.F. Willumsens Museum, Gallerier i København, Ørstedsparken, Lassen Ricard, Politiken og Officinet

Jeg har holdt foredrag for blandt andre: Statens Museum for Kunst, Louisiana, Horsens Kunstmuseum, Novo Nordisk, BUPL, Sveriges Konstföreningar, Norske Kunstforeninger, Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger, Politiets Kunstforening, Metalforbundet, Nordatlantens Brygge, Nordisk Kabel og Tråd (NKT), Det Fynske Kunstakademi, Danske Kunstsamleres Sammenslutning, Grønbechs Gård, Borup Kunstforening og Haderslev Kunstforening