Gør det selv!

schulenburg-kalkmaleri-2schulenburg-kalkmaleri-1Andreas Schulenburgs aktuelle udstilling hos Charlotte Fogh Gallery hedder ‘DIY – Do It Yourself’ og det, Schulenburg selv gør, er at lave kalkmalerier! Både teknikken og udtrykket er således hentet i danske kirker, men Schulenburg spiller videre på den middelalderlige humor, samtidig med at han tager temaer, der hører til her i det 21. århundrede, under behandling.

Det ser du ovenfor, hvor skriftbåndet pludselig indeholder en tekst fra indstikssedlen fra et medikament, mens Novo Nordisks logo har bevæget sig ind i billedet neders til højre. Sygdom og dens aflastning er en evig fortælling, og Schulenburg gør os her opmærksomme på, at der måske ikke er så stor forskel på fortidens brug af bønner og vores egen tids tro på medicinens fortræffelighed.

I værket lige ovenfor til venstre er det de voldelige konfrontationer før og nu, der støder sammen, når Sankt Georg med dragen befinder sig midt mellem panserværnsraketter og bombefly. Igen sammenstilles historierne, ikke mindst den om det godes kamp mod det onde.

Jeg synes det er både sjovt og forunderligt at se, hvor ubesværet det middelalderlige udtryk kan reaktualiseres, i alle tilfælde, når kunstneren er Andreas Schulenburg. Og så viser han desuden også en serie filtværker, hvor han sporer de hellige steder fra stendyssen over den kristne kirke til fabrikken nedenfor, der har den præcise titel: ‘Kapitalisme’. Sådan kan politisk kunst altså også se ud!

 

Andreas Schulenburg: DIY – Do It Yourself, Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 18B, Aarhus. Til 26. november, 2016. Tjek også links til mine tidligere anmeldelser af Schulenburg nedenfor!

schulenburg-filt-fabrik

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.