Hvis jeg var i Århus …

lars Norgard hos charlotte fogh 2016… ville jeg se Lars Nørgårds ‘King Jelly’s Final Stage Dive’ i Charlotte Fogh Gallery (Mejlgade 18B, Århus C. Til 5. marts), for Nørgård er en af landets mest rastløse kunstnere, og det har han faktisk været siden 1980’erne, hvor han som en af De Unge Vilde brød ind i et nyt, kunstnerisk territorie. Den gang var armbevægelserne på alle planer store, og det er de for så vidt stadig hos Nørgård, der dog også mestrer den syrede og satiriske tegning.

Og netop tegningens vibrerende konturlinje er ind imellem også synlig i hans maleriske produktion. I andre perioder har hans malerier været helt abstrakte, men den der kontur dukker op igen og igen, i de seneste år i et hidtil uset samspil med både farver, figurer og ren abstraktion.

Lige nu er figurerne igen forsvundet fra hans malerier, der dog ikke har mistet dybde af den grund. Det kan man forvisse sig om i Charlotte Fogh Gallery, hvor de udstillede værker vil være af forholdsvis behersket størrelse. Så vil man også se Nørgård i det helt store format, kan man siden lægge vejen forbi Horsens Kunstmuseum, der frem til 8. maj viser separatudstillingen ’Morphine’ med både maleri, keramik og, typisk for Nørgård, ikke færre end 100 tegninger!

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.