Hvis jeg var i Århus …

Hesselholdt og Mejlvang Little Blond Girl 2014… ville jeg se:

Hesselholdt & Mejlvang: Little Blonde Girl. Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 18B, Århus C. Til 28. november, 2014

For her handler det om kunst, der ser nærmere på den hudfarve, der lidt fint kaldes kaukasisk, men som vi til daglig bare betegner som hvid. Og, som man kan læse i udstillingens overskrift, handler det også om køn, nærmere bestemt hunkøn.

’Blond Little Girl’ er således titlen på duoens udstilling, og den overskrift illustreres præcist af et billede fra bogen ’Lille Hvide Rikke’, der er den mindre kendte pendant til ’Lille Sorte Sambo’, begge af Helen Bannerman. Hesselholdt & Mejlvang har fået billedet maskinbroderet i Korea og peger derved diskret på, hvordan verden i dag hænger sammen og hvem, der udnytter hvem.

Men først og fremmest kommer udstillingen til at dreje sig om den hvide hudfarve og hvad vi lægger i den. Typisk for duoen bydes der på en lang række teknikker og materialer, der ellers først og fremmest kendes fra (kvinders) kunsthåndværk: broderi, patchwork, keramik og amerikansk træskærerarbejde. Det bliver til både et finsk våbenskjold, syet af gamle lagner, Klu Klux Klan til Tea Party, udført i keramik, og en zebra, der hellere vil være helt hvid.

Sofie Hesselholdt (f. 1974) og Vibeke Mejlvang (f. 1976) har arbejdet sammen siden 1999 og tog sammen afgang fra fra Det Kongelige Danske Kunstakademi syv år senere. Deres værker undersøger vores samtid med et humoristisk glimt i øjet, hvilket der i den grad også er brug for!

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer