Hvis jeg var i Holstebro …

nina sten-knudsen… ville jeg se Nina Sten-Knudsens ‘Love, Fear and Evil’ på Holstebro Kunstmuseum, og måske jeg når det, for udstillingen vises helt frem til 16. maj, 2016.

Frem til januar blev samme udstilling vist på Horsens Kunstmuseum, der siden de slog dørene op for første gang i 1984, har haft særlig fokus på blandt andre Nina Sten-Knudsen (f. 1957). Hun var en af de unge vilde i 80’erne, men har i de senere år bevæget sig væk fra det heftige maleri, for i stedet at skabe smukt sansede og meget intense værker.

Smukt er dog ikke synonym for ufarligt, og da slet ikke, når kunstneren er Nina Sten-Knudsen. Det understreger hun nu med anden del af udstillingen ’Love, Fear and Evil’, der afslutter i alt fem års arbejde med temaet ondskab. Første del blev i 2011 vist med stor succes. ligeledes på Horsens Kunstmuseum, og her i anden ombæring kommer Sten-Knudsen omkring næsten alle kunstneriske materialer, idet der både vil være maleri, tegning, fotografi, skulptur og video.

Titlerne er oftest lange og fortæller til sammen en fragmenteret historie om ondskab. Sten-Knudsen tager os i ord og billeder med til børnehjem, fangelejr og en landsby i Congo, mens hun undersøger kolonialisme, etik, evolutionsteori og teologi i et forsøg på at finde ondskabens rod.

 

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.