I Holstebro skal du se …

Olivia Holm-Møller: 'Den rasende maler (Orozco)', 1950. Foto: Ole Mortensen. ©Kunstnerens arvinger

Olivia Holm-Møller: ‘Den rasende maler (Orozco)’, 1950. Foto: Ole Mortensen.
©Kunstnerens arvinger

… Olivia Holm-Møller (1875-1979), der på ingen måde var en kompromisets kunstner. Se bare hendes portræt af ’Den rasende maler (Orozco)’ fra 1950, hvor hun på særdeles særegen vis hylder sin mexicanske kollega, José Clemente Orozco!

Holm-Møller var vild med Orozcos værker, hvilket man måske ikke lige ville gætte udfra maleriet, og det i en sådan grad, at hun netop i 1950 besøgte México for at opleve dem ved selvsyn. I det hele taget rejste hun meget, og det i en tid, hvor det ikke var helt almindeligt.

Hendes farver er også langt mere intense og voldsomme, end man ser det hos de samtidige, danske kunstnere. Holm-Møller foretrak de rene farver, ikke mindst gul og blå, der hver især holder på deres ret. Det samme gjorde Olivia Holm-Møller, og det i en tid, hvor det var endnu vanskeligere end i dag at være kvinde og kunstner på samme tid.

Som så mange andre udstillinger for tiden, er også ’Olivias verden’ inddelt i temaer, nemlig: mytologi, ensomhed, energi, længsel (erotik), selvbilleder og kosmos. Men hvert tema indeholder også et værk af en anden kunstner, fra Alfred Jensen (1903-1981) til Tal R (f. 1967), og hele herligheden er kurateret i samarbejde med professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Erik Steffensen.

 

Olivia Holm-Møller: Olivias verden. Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, Holstebro. Fra 13. maj og frem til 27. september, 2015

 

 

 

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer