Med Turrèll i byen

Morten Henningsen: 'Sidstegade', 2014

Morten Henningsen: ‘Sidstegade’, 2014

Dan Turrèll drømte sig i et digt til en tur ’Gennem byen sidste gang’, og samme rute er ti unge kunstnere nu taget på – og gengiver oplevelsen i deres egne materialer.

Det er en række meget forskellige værker, der er blevet resultatet. Morten Hemmingsen (født 1978) har således savet lidt i Istedgades vejskilt, så der i stedet står ’Sidstegade’. På én gang poetisk og ligesom så ligetil, at man ikke helt forstår, hvorfor man ikke selv har fået idéen forlængst. Samtidig lægger Hemmingsens værk sig smukt i forlængelse af hans bidrag til gruppeudstillingerne ’Heerup i midten’ (Viborg Kunsthal, til 24. august), hvor Hemmingsen opdaterer Heerups platter, og ’Tattoo’, der langt ind i sensommeren vises på Brandts i Odense og hvor Hemmingsen bidrager med den slags skriftbannere, man kender fra klassiske tatoveringer.

Italienske Marco Mazzoni, som ellers mest er kendt for sine kombinationer af kvinder og blomster, har tegnet et mørkt portræt af ’Onkel Danny’, tyske Katharina Ziemke har fulgt ham på bar med pålagte farver og Andreas Albrectsen viser igen hvor dygtig han er med en blyant i gengivelsen af en filmslutning med titlen ’The End’. Der er fernisering i dag, fredag, kl. 17-19, hvor alle er velkomne og kunstnerne vil være tilstede.

 Andreas Albrectsen, Rasmus Bjørn, Line Busch, Kasper Eistrup, Gudrun Hasle, Everest Hall, Morten Hemmingsen, Kasper Ledet, Marco Mazzoni og Katharina Ziemke: Gennem byen sidste gang. Galleri Benoni, Store Kongensgade 40, København K. Til 3. august, 2014.

Andreas Albrectsen: 'The End 7', 2014

Andreas Albrectsen: ‘The End 7’, 2014

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer