Odde og 66!

Knud Odde Walker Brothers

I 1966 var Knud Odde kun elleve år gammel, men alligevel er det netop dette årstal, der er det kronologiske omdrejningspunkt for hans soloudstilling ’The Pretty Things’. Interessen for 1966 deler Odde med den britisk punkkender Jon Savage, som sidste år udgav en hel bog det år, hvor popkulturen eksploderede.

Som det vil være de fleste bekendt, har Odde også selv en fortid med punk og det er da også i musikken fra 1966 han henter sine aktuelle motiver, som nu de to af ’The Walker Brothers’ ovenfor. Hvor det tredje bandmedlem er blevet af, er ikke til at sige. Men det er karakteristisk for Oddes kunst, at alt det, der umiddelbart lader til at være helt ligetil, viser sig at være alt andet, hvis man kradser det mindste i overfladen.

Så her ser vi altså (to tredjedele af) The Walker Brothers i 1966 på højden af deres karriere – men også en hel del nærmere på afslutningen af samme, end de sikkert havde forestillet sig. Melankoli og poesi går igen op i en højere enhed hos Knud Odde, der sidste år havde en stor soloudstilling på Trapholt, ligesom han viste sine værker i Clausens Kunsthandel i Københavns Nyhavn.

Knud Odde: The Pretty Things, Galleri Tom Christoffersen, Skindergade 5, København K. www.tomchristoffersen.dk Til 30. januar, 2016

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.