Organisk romantik

Bo Christian Larsson: 'Forest Gate 1', 2015

Bo Christian Larsson: ‘Forest Gate 1’, 2015

Bo Christian Larsson: Animal Magnetism, Galleri Bo Bjerggaard, Flæsketorvet 85A, København V. Til 20. juni, 2015

 

Det driver helt bogstaveligt fra svenske Bo Christian Larssons værker. Men få steder så markant som i ’Forest Gate 1’ (2015), hvor tjæren er faldet til ro som en skrånende skovbund foran billedfladen, hvor sorte graner vokser frem.

Larsson (f. 1976) skaber på denne måde en større dybde i sit værk, både helt konkret, idet billedfladen suppleres af en forgrund, og i mere overført betydning, fordi de mange mørke træstammer, påmalede eller ligefrem modellerede, fortætter skovstemningen betydeligt.

Det er en vilde natur, vi mødes af her, ikke en plantage med juletræer. Og der er mørkt i sådan en skov – og en smule skræmmende. Der er ånder og liv, vi ikke (længere) forstår, men ikke desto mindre godt kan længes imod alligevel.

Bo Christian Larsson: 'Butterfly Effect', 2015

Bo Christian Larsson: ‘Butterfly Effect’, 2015

Den organiske natur får også lov til at være sig selv i ’Butterfly Effect’, hvor et netværk af grene giver billedet dimension og en enkelt sommerfugl lyser op. Men det er ikke et perfekt eksemplar af en dagpåfugleøje, vi ser. I stedet ligner det sådan en død sommerfugl, man selv kan finde og, hvis man er mig, gemme, uden helt at vide hvorfor.

At Larsson betegner sig selv som ’organisk romantiker’ er således til at forstå. Men han beskæftiger sig ikke alene med den dyrenens magnetisme, udstillingens overskrift henviser til. Fantasien får også mulighed for at stikke til søs med ’Astral Navigation’, der ganske vist er lukket inde i en montre, men som ser seriøst sødygtigt ud – i alle tilfælde på drømmenes åbne hav.

 

Hos Larsson finder man hele vejen rundt en nærmest luksuriøs materialitet, der har meget lidt med den materielle verden at gøre. Og dog, for sanserne sættes i svingninger, mørket sænker sig og noget visker noget, man godt ved man har glemt, men stadig har en fjern fornemmelse af at vide.

Bo Christian Larsson: 'Astral Navigation', 2015

Bo Christian Larsson: ‘Astral Navigation’, 2015

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer