Se lyset!

ericson-3ericson-1Svenske Sara-Vide Ericson (f. 1983) kan male en ganske særlig stoflighed frem i sine malerier. Ikke fordi de er fotorealistiske, for det er de ikke. Men fordi Ericson formår at indfange fornemmelsen af en tyk pels, vådt hår eller simpelthen solens stråler.

Navnlig sollyset skildrer Ericson usædvanligt smukt i 18 nye malerier, der hele tiden balancerer midt mellem realisme og abstraktion. Skiftevis ser man således en serie vandrette, og tydeligt markerede, penselstrøg øverst i billedet til venstre, for så i næste sekund at aflæse selvsamme som en reflekterende vandoverflade.

 

ericson-4Motiverne henter hun i sit nærområde, hvilket vil sige Hälsingland midt i Sverige. Det ligger derfor lige for, at Ericson kredser omkring kvindekroppen og naturen, dog tilsyneladende tilsat en højere grad af mytiske dimensioner end tidligere.

For hvad er det, de foretager sig, disse unge kvinder, der vasker tøj i floden eller vandrer gennem de svenske skove? På den ene side kunne deres gerninger ligne hverdagssysler, på den anden er der noget, som slet ikke stemmer. Sollyset slår stemningen an, men det er ikke alene om at skabe et univers, der synes at være ophøjet, ritualiseret – og stadig ganske jordbundet.

 

Sara-Vide Ericson: ’Dark White’,  V1 Gallery, Flæsketorvet 69, København V. Kan ses frem til 19. november, 2016.

Tjek også Katja Bjørns videoværk, ‘Gargoyle Room’, i V1’s kælderlokale – og læs mere om det her …

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer