Tak for 2014

mig og murenDet har været et helt forrygende år 2014 her på sitet, der er blevet besøgt mere end 110.000 gange! Langt over en halv million sider med anmeldelser, tips, information om foredrag og meget mere er der blevet klikket ind på – og jeg kan kun sige: tusind tak!

Også ude i den mindre digitale virkelighed har der været fart over feltet og jeg er kommet vidt omkring, både i forhold til kunsten og rent geografisk. Blandt mine mange foredrag kan jeg nævne introduktionen til Dalí i forbindelse med forestillingen ‘La Verità’ i Tivolis Glassal, som jeg ellers ikke lige havde forestillet mig, at jeg skulle (næsten) optræde på!

Dali hummer

jackson-pollockMere oplagt var det, at jeg holdt foredrag om Asger Jorn og Jackson Pollock på Louisiana, for det er trods alt mit magisterspeciale. Og det er altid skøøønt at få lov til at tale om, og vise billeder af, fantastiske kunstnere, ligesom det er dejligt rent faktisk at kunne svare på spørgsmål fra publikum.

Desværre er det nu en gang sådan, at Pollocks værker skal ses i virkeligheden, for de gør sig ganske enkelt ikke godt i gengivelse, så derfor får du her i stedet et billede af kunstneren i aktion.

En af de udstillinger, jeg havde størst glæde ved at åbne i årets løb, var Kunstskolen for Voksne Udviklingshæmmedes præsentation af ‘Outsider Art’ i Rundetårn. Hvordan det forløb kan du se her på Marianne Ibsens tegning.

MI

KQ

IMG_13322014 blev også året, hvor vi optog den, indtil videre, sidste sæson af Kunstquiz til DR K, men vi satser hårdt på at vende tilbage til skærmen seneste i 2016! Sideløbende var jeg igen vært på programserien om samlere, der er ‘Besat Af …’ alt fra bling-bling over udstoppede dyr til veteranbiler.

Men selv om jeg i årets løb kom riget rundt på kryds og tværs, ligesom jeg besøgte både vidunderlige Piemonte (endda to gange!), Paris og Berlin, så går prisen for længst-væk-tur ubetinget til Beijing, hvor jeg som del af en international jury udvalgte værker til dette års version af ‘Portræt Nu!’ – men det skal du nok komme til at høre meget mere om!

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.