Kunst på papir

Yoshida Toshi: ' Spring,flying around the plum tree', 1982

Yoshida Toshi: ‘ Spring,flying around the plum tree’, 1982

Der er mange gode grunde til at se nærmere på kunst, udført på papir, og fra fredag til og med søndag er chancen der i den grad. Det er nemlig blevet tid til tredje ombæring af messen for tegninger, grafik, plakater og bogkunst i København, der afholdes i Museumsbygningens smukke lokaler på Østerbro.

Deltagerne i år tæller blandt andre Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Titelbech Fine Prints og Banja Ranthnov Galleri & Kunsthandel, der til daglig holder til i Museumsbygningen. Desuden vises to private samlinger af kunst på papir, hvoraf den ene udelukkende består af japanske træsnit.

Dem kan man høre mere om lørdag kl. 15, hvor Malene Wagner, der er specialist i japansk kunst, fortæller om udviklingen indenfor denne kunstart, fra 1800-tallets ukiyo-e til shin-hanga og sosaku-hanga i det 20. århundrede.

Flere hundrede år gamle eller ganske nye, kunstværker på papir har det til fælles, at de oftest er knap så kostbare som kunst i andre materialer. Og nogle gange også mere umiddelbare. Eneste ulempe er, at man skal passe på med det direkte sollys …

 

Kunst på papir ’16 – Messe for tegninger, grafik, plakater og bogkunst i København, Museumsbygningen, Kastelsvej 18, København Ø. NB: kun 16.-18. september, 2016. Alle dage kl. 12-18, entré: 50 kroner

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.