Når jeg til Århus …

Den laa bare og pevVampyr slabberas… inden 3. oktober, så skal jeg se Peter Land & Julie Nords fællestegninger, for både Land (f. 1966) og Nord (f. 1970) viser os i deres værker noget, der ligger lige lidt forskudt for det, vi plejer at kalde virkeligheden – selvom vi jo godt ved, at den slet ikke kan rumme alt det, vi føler og oplever.

Og begge gør det på en måde, der ved første øjekast kan forekomme ganske tilforladelig, for derefter at vise sig at være noget ganske andet. Land har således længe undersøgt de særlige stadier, vi alle passerer igennem fra vågen til sovende, fra barn til voksen, levende til død. Nords værker ser oftest næsten uskyldige ud, lige indtil man ser nærmere efter og opdager, hvordan det kribler og krabler med symboler og indestængt energi i portrættet af barndommen. Nu er de to gået sammen om at skabe en række tegninger, der både er selvstændige værker og en hyldest til deres venskab og gensidige, kollegiale respekt. Og de to kunstnere klæder hinanden, både i streg og intention.

Land har fornylig vist værker på en vældig seværdig udstilling i Den Frie Udstillingsbygning, mens Nord sidste år skabte totalinstallationer til både Gl. Strand og Kunsten i Aalborg (se link til mine anmeldelser nedenfor!). Nu er det så Aarhus’ tur og det eneste, der undrer mig, er, at udstillingen ikke er en del af Aarhus Festuge, for et finere festfyrværkeri får man næppe noget andet sted i Smilets By!

Peter Land og Julie Nord: Nonsens. Charlotte Fogh Gallery, Majlgade 18B, Aarhus. Fernisering fredag den 28. august kl 16-18, derefter til 3. oktober, 2015.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.