Sandal i rummet

Annesofie Sandal 2014I efterhånden mange år har jeg holdt et vågent øje med Annesofie Sandals kunstneriske produktion, simpelthen fordi der er noget ved hendes ualmindeligt mangfoldige univers og tilgang til værket, jeg rigtig godt kan lide. Sandal har det således med at skabe figurer, der på én gang forekommer bekendte, men som man samtidig må erkende, at man aldrig før er stødt på.

Om det også vil føles sådan, at stå på hendes seneste udstilling, vil tiden vise. Her kommer det hele til at handle om den oplevelse, astronauter får ude i rummet, når de svæver afsted og kigger ned på jorden. Det kaldes ”the overview effect” og betegner en tilstand af nærmest meditativ klarhed – og lykke, gætter jeg på.

Til at fremkalde den samme fornemmelse i publikum har Sandal udført en række serigrafiske print på spejle, der nu monteres på galleriets vægge. Midt i rummet opstiller hun en tohovedet hest i naturlig (!) størrelse og beklæder også den med spejlende materiale. Så det skal under alle omstændigheder nok blive en både spændende og syret oplevelse!

Sandal er født i 1977 og tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi for ni år siden. De senere år har hun udstillet i byer som Berlin og New York, skabt installationer til Roskilde Festivalen i både 2006 og 2011, ligesom hun siden 2007 har været en del af kunstnergruppen ’Island Life’.

 Annesofie Sandal: Everything fades. Format Artspace, Nansensgade 35, København K. til 9. august, 2014

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

Lukket for kommentarer